АКАДЕМИЈА „РУСИЈИ С ЉУБАВУ“

IMG_0852 (Large)У среду, 5. априла, у Народној библиотеци Ужице, одржана је академија „Русији с љубављу“ поводом истоименог литерарног конкурса, који је расписао Српско-руски клуб из Ужица за ученике ужичких школа. Академију је организовао Савет за културу Српско-руског клуба, односно председница тог Савета Милена Чантрак, која је и иницирала одржавање овог литерарног конкурса. Гостима и награђенима је пожелела добродошлицу Дијана Гагић, а председник Српско-руског клуба Немања Спаловић је поздравио све присутне у име нше организације и честитао свима награђенима у нади и жељи да ће следеће године одзив бити још већи, с обзиром да Српско-руски клуб планира да овај литерарни конкурс постане традиционалан. Милена Чантрак је рекла нешто више о литерарном конкурсу и задатим темама. Аутори могу писати у поетској и/или прозној форми; и то на слободну тему, и/или једну од понуђених: 1. “Причам вам о Русији“, 2. “Словенска мајка“, 3.“Србија и Русија: вековно братство“, 4.“Великани руског пера“.

На академији награђени су најбољи радови из поезије и прозе, а на задате теме. За надарено стваралаштво у виду поезије и прозе награде су добиле и ученице  ОШ „Миодраг Миловановић Луне“, из Карана, код Ужица, и то: Милици Петковић Прву награду, Тамари Тошић Другу награду, Невена Матић Трећу награду и Јована Марковић Специјалну награду за рад написан на руском језику, док је наставница Рујка Мрдак добила Захвалницу Српско-руског клуба за труд и помоћ својим ђацима, у учешћу на нашем конкурсу.

У категоријији средњих школа Прву награду су добили Марија Лучић, ученица Медицинске школе Ужице и Владимир Јокић, ученик Техничке школе Ужице. Другу награду добила је Андреа Илић, ученица Медицинске школе Ужице, а Трећу награду Вања Јовичић ученица Економске школе Ужице. Медицинска школа, као школа са највише послатих радова добила је Захвалницу коју је уручио председник Српско-руског клуба директорки те школе, годпођи Богданки Ђорђевић. Захвалницу је добила  и професорка Гордана Рогић за труд и залагање у раду са ученицима на литерарном конкурсу “Русији с љубављу“. За свој групни рад на литерарном конкурсу „Русији с љубављу“ Специјалну награду добило је одељење  I СБО Економске школе Ужице.

За свој групни рад на литерарном конкурсу „Русији с љубављу“ Специјалну награду добило је одељење  I СБО Економске школе Ужице.

IMG_0833 (Large)

У програму је учествовала Нађа Ђоковић која је, својим величанственим гласом, отпевала руске песме „Каћуша“, „Подмосковске вечери“ и „Родна Србијо“. Захаваљујемо се свима учесницима што  су учествовали на литерараном конкурсу „Русији с љубављу“, и кроз писану реч изразили своју љубав прама братској Русији, а награђенима честитамо на освојеним наградамо!

IMG_0841 (Large)