КОНЦЕРТ РУСКОГ АНСАМБЛА „СОЛНЦЕВОРОТ“ У УЖИЦУ

_DSC0329 (Large)Поводом Дана победе Српско-руски клуб је у Ужицу организовао концерт руског ансамбла „Солнцеворот“ и признате руске уметнице Лидије Музалееве као поклон Ужичанима за овај празник. Организацију концерта помогли су Прва руска међународна школа у Београду „Валентина Терешкова“, Град Ужице, „Златан Превоз“, Специјална болница „Чигота“ и Градски културни центар Ужице.

У пуној сали Градског културног центра  ансамбл „Солнцеворот“ извео је свој репертоар пред одушевљеном ужичком публиком, која их је поздравила громогласним аплаузом. Публику је, у име Српско-руског клуба, поздравила Милена Чантарк, председник Савета за културу клуба, поздравивши наше госте из Русије и пожелевши им добродошлицу. Концерт који је трајао више од једног сата никога није оставио равнодушним, а чланови ансамбла „Солнцеворот“ својом игром и песмом измамили су и по коју сузу.

Ансамбл је дошао у Ужице посредством наше сарадње са Првом руском међународном школом у Београду „Валентина Терешкова“, тј. њеним директором, Бошком Козарским. Председник Српско-руског клуба у Ужицу, Немања Спаловић, је изјавио да ће оваквих концерата у будућности бити још  у Ужицу, и да је ово само први корак у сарадњи са овом школом.