Подршка руском ансамблу „Задумка“ из Самаре

_DSC0796 (Large)У оквиру 8. дечијег међународног фестивала „Лицидерско срце“ у Ужицу борави ансамбл „Задумка“ из руског града Самаре. Делегација Српско-руског клуба дочекала је чланове ансамбла „Задумка“ и пожелела им добродошлицу у Ужице. Председник клуба Немања Спаловић Логвинов је упутио чланове „Задумке“ у то да ће Српско-руски клуб испратити сва дешавања у којима ансамбл буде учествовао и да им клуб стоји на располагању како би се осећали што пријатније у нашем граду, и како би понели што лепше утиске из Ужица! Такође, Српско-руски клуб ће обезбедити поклоне за руску децу,а председник Српско-руског клуба је ансамблу доделио и захвалницу као мали знак захвалности што су учествовали на фестивалу и били гости нашег града.

Ансамбл је, на Градском тргу у Ужицу, на завршетку дефилеа учесника фестивала „Лицидерско срце“, одушевио многобројну публику и добио велике овације, а затим су чланови руског ансамбла заиграли са грађанима! Концерт на свечаности отварања фестивала пратили су многобројни грађани Ужица као и амбасадор Туниса, саветник председник РС за културу, градоначелник Ужица Тихомир Петковић, заменик Немања Нешић, члановима Градског већа, председник Српско-руско-белоруског пријатељства у Републици Србији Драган Логвинов, председник Српско-руског клуба Немања Спаловић Логвинов и многи други.

Дечије музичко позориште „Задумка“ није само највећи дечије  колектив у Самарској области то је – јединствена појава на националном нивоу, као и све трупа састоји се од извођача узраста 7-18 година. До данас, тим „Задумка“ има више од 500 људи. Позориште комбинује два главна правца: кореографију и вокал. „Задумка“ то је – „живи“ тим амбициозних истомишљеника који као своје главне задатке ставља креативни развој, професионалност и јединство. Није случајно, што је „Задумка“, призната као званични тим Самарске области.