САРАДЊА

Српско-руски клуб сарађује са многим институцијама, установама и организацијама.

Српско-руски клуб првенствено сарађује са институцијама Руске Федерације у Републици Србији: Руским домом и Амбасадом Руске Федрације.

Сарадња са Руским домом у Београду

IMG_0571 (Large)

Сам Српско-руски клуб настао је по одобрењу Руског дома, односно директорке те установе, госпође Надежде Викторовне Кушченкове. Наиме, у октобру 2015. године приликом „Дана руске културе у Ужицу“ остварен је први контакт са Руским домом у Београду. Немања Спаловић Логвинов, оснивач Српско-руског клуба и његов идејни творац, се тада обратио директорци Руског дома, госпођи Кушченковој и њеном саветнику, господину Дмитрију Карабчукову, са молбом да Руски дом у Београду подржи оснивање Српско-руског клуба у Ужицу, који би се бавио ширењем и јачањем културно-историјских веза са Русијом у Ужичком крају. Руски дом у Београду је одобрио ову молбу и 5. јануара 2016. године у Скупштинској сали Градске куће Ужице, одржана је оснивачка скупштина Српско-руског клуба Ужице. Након оснивања и покретања свог рада Српско-руски клуб је остао у интезивном контакту са Руским домом у Београду.

Сарадња са Амбасадом Руске Федерације

yyuiuylfdg (Large)Српско-руски клуб по оснивању, убрзо је успоставио контакте и са Амбасадом Руске Федерације у Београду, и амбасадору Александру Васиљевичу Чепурину упутио допис са планом рада наше организације. Приликом отварања Канцеларије за сарадњу са Руском Федерацијом у Ужицу, председник Српско-руског клуба Немања Спаловић Логвинов је укратко упознао амбасадора Чепурина о делатностима клуба уручујући му име клуба поклоне као захвалност на подршци граду Ужицу. Српско-руски клуб, као организација која ради на одржавању и јачању веза српског и руског народа у Ужичком крају одржава контакте са Амбасадом Руске Федерације,  а представници Амбасаде присуствују манифестацијама које Српско-руски клуб организује.

Сарадња са Анатолијем Ивановичем Лисицином

AS2 (Large)Анатолиј Иванович Лисицин, посланик горњег дома руске Думе, председник Старатељског савета Фонда, који је први вишегодишњи губернатор Јарославске области, члан партије Јединствена Русија и потпредседник комисије за обележавање Првог светског рата у Русији, велики је пријатељ Српско-руског клуба Ужице. Господин Лисицин је присуствовао Оснивачкој скупштини Српско-руског клуба у Ужицу, где је истакао да је веома незадовољан политиком Запада, зато што је добро упознат са догађајима из Првог светског рата. Руски посланик је подвукао да не смемо да заборавимо историју, зато што је Запад умањио улогу наша два народа у Првом светском рату, а и наша је улога да истичемо допринос наша два народа уништењу нацизма у Другом светском рату. Угледни гост је рекао да ће он бити веза између Русије и клуба који се оснива.

Сарадња са Српско-руско-белоруским-пријатељством Србије

_DSC0558 (Large)Сарадња са Српско – руско – белоруским пријатељством, започела је врло брзо по оснивању нашег Српско-руског клуба, с обзиром да је председник Српско-руско-белоруског-пријатељства Драган Логвинов, ујак председника Српско-руског клуба Немање Спаловић Логвинова. Између ове две организације остварена је добра сарадња, јер обе организације својим делатностима, раде на постизању истих циљева тј. културнo – економске сарадње српског и руског народа. Делегација Српско-руско-белоруског-пријатељства присуствовала је Дану победе и Дану Русије које је организовао Српско-руски клуб у Ужицу, а делегација Српско-руског клуба присуствовала је отварању општинског одбора Српско-руско-белоруског-пријатељства на Златибору. Делегација Српско-руског клуба посетила централну канцеларију ове организације у Чачку, и имали састанак са Управом Српско-руско-белоруског-пријатељства, на коме је било речи о међусобној сарадњи и пројектима који би у будућности требали да се реализују.

Сарадња са „Ноћним вуковима“ Србије

wolfskancelarija (Large)Сарадња са „Ноћним вуковима“ Србије, започела је врло брзо по оснивању нашег Српско-руског клуба. Контакт је остварен са представником „Ноћних вукова“ за Западну Србију Владимиром Вељашевићем Вељашем, који је од тада велики пријатељ нашег Српско-руског клуба, и који је учествовао у свим манифестацијама које је Српско-руски клуб организовао. „Ноћни вукови“, како из Србије, тако и из Републике Српске су чести гости канцеларије Српско-руског клуба. „Ноћни вукови“ у Србији формирани су званично 2006, а оснивачи су Горан Јовановић Фонза из Ниша и Александар Залдастанов, хирург из Москве, иначе вођа свих „вукова“ света. Руски „Ноћни вукови“, осим у Србији, огранке имају у Белорусији, Летонији, Украјини, Републици Српској, Црној Гори, Македонији, Бугарској и Немачкој и 33 руска града. „Ноћне вукове“ иначе предводи Александер Залдонстанов, који има надимак „Хирург“, а организација постоји од 1980. године, када је основан као клуб љубитеља мотоцикала и рок музике.  „Ноћни вукови“ нису обичан клуб мотоциклиста. Ови момци из Русије возе моторе не само због љубави према двоточкашима, попут осталих, већ првенствено због љубави према отаџбин, и категорички одбијају да их зову „бајкерима“. Чињеница да их председник Русије Владимир Путин, који је почасни члан „Ноћних вукова“, назива „својом браћом“ додатно их разликује од свих осталих моториста на свету.