САСТАНАК СА ДИРЕКТОРКОМ РУСКОГ ДОМА У БЕОГРАДУ

Делегација Града Ужица и Српско-руског клуба Ужице 15. јануара је, поводом Дана српско-руског братства, дана сећања када је цaр Никoлaj II Рoмaнoв упутио ултимaтум сaвeзницимa о склaпaњу сeпaрaтнoг мирa, укoликo нe пoшaљу брoдoвe зa eвaкуaциjу српскe вojскe из Aлбaниje, боравила у Београду, да би у знак захвалности положила цвеће на споменик цару Никoлajу II Рoмaнoву, а затим посетила Руски дом и имала састанак са директорком Надеждом Кушченковом Викторовном.

IMG_8577 (Large)

Са састанка са директорком Руског дома,госпођом Надеждом Кушченковом

Састанку са госпођом Надеждом Кушченковом, и њеним саветником Дмитријем Карабчуковим, присуствовали су председник Српско-руског клуба Ужице Немања Спаловић (Логвинов) и Члан градског већа Ужица, Бранко Гавриловић, који је уједно и члан Управног одбора клуба, затим секретар Српско-руског клуба Ужице, Снежана Ивановић, члан управног одобра клуба Оливер Мићић-Бућић и мр Драган Крсмановић.

hkihjk (Large)

На врло конструктивном састанку, госпођа Кушченкова је истакла да Српско-руски клуб Ужице има потпуну подршку ње и Руског дома и предложила на који начин се сарадња са Руским домом, и у ком смеру, може развијати. Председник Српско-руског клуба Ужице, Немања Спаловић, је директорку Руског дома упознао са планом рада овог клуба за неколико наредних месеци, који подразумева одржавање курса руског језика, предавање о руско-српским односима у току Првог светског рата, изложбу фотографија о уметничкој вредности ентеријера Московских метроа и друге манифестације, a све у циљу развијања културно-историјске сарадње града Ужица и Русије.

Оставите одговор