ШАНСА ЗА СРБИЈУ И УЖИЦЕ!

2152863241-prazna-proizvodnja-ss.jpg.crop.690x390Спор који је настао између Русије и Турске након обарања руског авиона и који је довео до повлачења руских фирми и предузећа из Турске, али и најављено повлачење руских инвестиција и улагања у Црну Гору, Србија треба максимално да искористи и покуша да пронађе начина да се што више производних погона руских фирми измести у нашу државу! Велико је интересовање руских компанија из сектора ауто делова да добар део своје производње из Турске пребаце у Србију, што је потврдио и Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС). Међутим Руске санкције односе се и на турски туризам, грађевинске компаније и извоз хране, а уведене су и рестрикције на рад турских држављана у компанијама регистрованим у Русији, кажу економисти. Све ово могуће је искористити у корист развијања јачих српско-руских односа у овим доменима.

Град Ужице би такође у овоме могао да профитира и да издејствује да буде једно од места где би могао да се измести неки од производних погона руских компанија из Турске! Русија је најавила забрану увоза пољопривредних производа из Турске, воћа и поврћа док је Министарство спољних послова Русије позвало је своје грађане да одустану од путовања у Турску. Грађани Русије, како се наводи, не треба да путују у Турску због претњи терористичким нападима на територији те земље, а грађанима који се тамо већ налазе препоручено је да се врате у земљу. Руске туристичке агенције такође су препоручиле обуставу продаје свих путничких аранжмана за Турску. Ово је још једна шанса за богату туристичку понуду Западне Србије и ужичког краја који може много тога да понуди руским туристима.

Српско-руски клуб апелује да се надлежни органи максимално посвете овој, заиста јединственој, прилици за Ужице и наш крај који из овога може да профитира и да доведе до покретања производње,а самим тим и отварања нових радних места!