Oтворена Канцеларија за сарадњу са Руском федерацијом у Ужицу

19. фебруара у Ужицу је отворена Канцеларија за сарадњу са Руском федерацијом. Овом догађају присуствовао је велики број званица, међу којима и вискока руска делегација предвођена амбасадором Руске федерације, Његовом Екселенцијом Александром Васиљевичем Чепурином. Амбасадор је симболично откључао канцеларију и тиме озваничио покретање њеног рада у Ужицу. У изјавама за медије амбасадор Чепурин и градоначелник Ужица Тихомир Петковић истакли су да ће канцеларија допринети бољим и интезивнијим односима Ужица и Русије у свим доменима,а на првом месту привредним. Амбасадор Русије је нагласио да ужичке грађевинске фирме „Путеви“ и „Јединство“ у његовој земљи уживају велики углед и да на градилиштима широм Русије постоји потреба за српским инжењерима и мајсторима. Канцеларија за сарадњу са Руском федерацијом налази се у просторијама Регионалне привредне коморе Ужице. Поред амбасадора Александра Чепурина у Ужицу су били и Александар Хохлов, представник индустријске коморе Русије у Србији, Анатолиј Лисицин, сенатор Горњег дома Думе, Сергеј Кузењев, председник трговинско – индустријске палате Јарославске области и Димитриј Карбачуков, заменик директора Руског дома у Београду.

_DSC8415 (Large)

_DSC8486 (Large)
Приликом отварања канцеларије, Драган Логвинов, председник Српско-руско-белоруског пријатељства у Чачку и велики пријатељ амбасадора Чепуринa представио је Његовој Екселенцији свог сестрића и председника Српско-руског клуба Ужице, Немању Спаловића, који је амбасадору Чепурину уручио поклоне од Српско-руског клуба Ужица и захвалио се на подршци граду Ужицу.

_DSC8494 (Large)

_DSC8496 (Large)

Након отварања Канцеларија за сарадњу са Руском федерацијом, у Скупштинској сали Градске куће потписани су споразум о сарадњи између Града Ужица и Руског дома у Београду, који су потписали градоначелник града Ужица, Тихомир Петковић и господин Дмитриј Карабчуков, саветник директорке Руског дома, и споразум између Регионалне привредне коморе Ужице и Јарославске области који су потписали председник Регионалне привредне коморе Ужице, господин Николић и Сергеј Кузњев, председавајући Јарославске коморе за трговину и индустрију.  Након тога уприличен је културно-уметнички програм у коме су учествовали ђаци Ужичке гимназије и чланови руског ансамблa „Руска ренесанса“, који су још једном одушевили Ужичане својим наступом.

_DSC8544 (Large)

_DSC8551 (Large)

_DSC8564 (Large)

_DSC8667 (Large)