Одржано књижевно вече „Пушкин и Његош“

У среду 20. априла  Српско-руски клуб Ужице је, заједно са Учитељским факултетом у Ужицу, организовао књижевно вече „Пушкин и Његош“ на Учитељском факултету. Говорници на овој књижевној вечери били су професор др Богдан Косановић, редовни професор славистике на Универзитету у Новом Саду и др Љиљана Костић са Учитељског факултета у Ужицу. Пре саме књижевне вечери, у деканату Учитељског факултета, уприличена је конференција за новинаре на којој су, о теми књижевне вечери и њеном значају, говорили др Богдан Косановић, др Љиљана Костић и председник Српско-руског клуба, историчар Немања Спаловић.

На почетку књижевне вечери, руско „Оче наш“ изрецитовaли су ђаци ОШ „Стари град“ које је довео потпредседник Српско-руског клуба, наставник руског језика Душко Мијаиловић. У име Учитељског факултета, госте и окупљене је поздравила декан факултета, проф. др Снежана Маринковић, а испред Српско-руског клуба, председник клуба и историчар Немања Спаловић.

У једночасовном излагању пред ужичком публиком, професорима и студентима, др Љиљана Костић и др Богдан Косановић,  говорили су о животима и делима ова два великана руске и српске књижевности, вршећи поређење између њихових личности и дела. Публика је имала прилику да се упозна са мало познатим чињеницама из живoта Пушкина и Његоша и сазна нове занимљиве податке везане за настанак њихових дела.

Одржавање књижевне вечери „Пушкин и Његош“ наставак је плодотворне сарадње између Српско-руског клуба Ужице и Учитељског факултета у Ужицу на пољу развијања српско-руске културе.