Прослава Дана Победе у Ужицу

На Дан Победе, 9. маја, Српско-руски клуб је, у Градском културном центру Ужице, организовао целодневну прославу овог великог празника. Овој прослави присуствовао је и Агапов Јуриј, један од секретара Амбасаде Руске Федерације, који је у Ужице дошао на позив Српско-руског клуба упућеног амбасади. У 9 часова организован је директан пренос Параде Победе из Москве, а у 11 часова господин Агапов Јуриј и председник Српско-руског клуба Ужице, Немања Спаловић, присуствовали су церемонији полагања венаца и цвећа на Партизанском гробљу на Доварју, и положили венце у име Амбасаде Руске Федерације и Српско-руског клуба. Заједно са њима у полагању цвеће је учествовао и Владимир Вељашевић Вељаш, старешина бајкера „Ноћни вукови“ за Западну Србију.

У Градском културном центру, Српско-руски клуб уприличио је у 12 часова коктел пријем за представнике Градске управе, установа, предузећа, фирми, војске, политичких странака, невладиних организација и медија. Програм је водила члан нашег клуба – Ивана Анђелић која је поздравила присутне у име Српско-руског клуба и позвала господина Агаповa Јурија да се обрати присутнима и поздрави их испред Амбасаде Руске Федерације. Присутнима се обратио и председник и идејни творац Српско-руског клуба, Немања Спаловић Логвинов, који се захвалио представнику Руске Амбасаде и присутнима што су дошли да узму учешћа у прослави овог великог празника. Такође, присутнима се обратио и Драган Логвинов, председник Друштва Српско-руско-белоруског пријатељства из Чачка, иначе ујак председника Српско-руског клуба Ужице, који је Спаловићу уручио захвалницу за добру сарадњу између наше две организације. Такође, Спаловић је узвратио, и спред Српско-руског клуба, предао захвалницу председнику Друштва Српско-руско-белоруског пријатељства за успешну сарадњу.

Уследио је богат културно-уметнички програм у коме су учествовали ђаци ОШ „Стари град“ – Богдан и Александар Ковчић, Маша Гардић, Невена Бајчетић, Сунчица Благојевић, Петар Радојевић, Андрија Марковић, затим чланови Српско-руског клуба – госпођа Елена Драшкић, госпођица Милена Чантрак, као и велики пријатељ Српско-руског клуба – Марија Маша Киблицкаја.

У вечерњим часовима, у организацији Српско-руског клуба, приређена је пројекција филма „Стаљинград“ и предавање о Великом отаџбинском рату на коме је говорио члан клуба, историчар Владимир Гујаничић.