Прослављен Дан Русије у Ужицу

На 12. јун – Дан Руске Федерације, Српско-руски клуб Ужице је пригодном свечаности, у Градском културном центру Ужице, прославио овај празник братске и традиционално пријатељске нам државе. Обележавању Дана Русије у Ужицу, које је организовао Српско-руски клуб, присуствовали су чланови Градског већа Ужица, председник Скупштине Града Ужице, начелник Полицијске управе Ужице, представници политичких странака, директори и представници установа, предузећа и школа, представници друштвених организација, медији и чланови Српско-руског клуба. Свечаности је присуствовао и господин Драган Логвинов, председник Друштва Српско-руско-белоруског пријатељства  чији се центар налази у Чачку. Окупљене је најпре поздравио члан Управног одбора Српско-руског клуба Немања Ковачевић, који је прочитао, у оквиру поздравног говора, зашто се на даншњи дан слави Дан Русије као и чињенице и занимљивости везане за ову највећу државу света. Председник Српско-руског клуба, Немња Спаловић Логвинов поздравио је госте испред Српско-руског клуба као и у име руског амбасадора, господина Александра Ваиљевича Чепурина, који, због одласка у Русију, није могао присуствовати обележавању дана Руске Федерације у  Ужицу.

Овом пригодном приликом, председник Српско-руског клуба поделио је Захвалнице онима компанијама, установама, медијима и појединцима за досадашњу успешну сарадњу и помоћ у остваривању делатности и циљева Српско-руског клуба.  Захвалнице су уручене компанијама „Copper-com“ ,  „Златиборац“, „Rustorg“, Градском културном центру Ужице, редакцији ужичког недељника „Вести“ и госпођи Драгици Цвијовић. Такође, Захвалнице су уручене и оним члановима Српско-руског клуба који су се, у досадашњем раду клуба, највише ангажовали и допринели спровођењу његових активности. Захвалнице су додељене: Елени Ковчић, Елени Драшкић, Милени Чантрак, Ивани Анђелић, Марији Киблицкој, Вуку Живановићу, Немањи Ковачевићу и Филипу Дамљановићу.

_DSC0129 (Large)

У културно-уметничком програму учестовали су госпођа Марија Киблицкаја која је певала руске песме, госпођа Елена Драшкић која је рецитовала песму С.Васильева „Люблю тебя ,моя Россия!“, госпођица Милена Чантрак која је рецитовала песме „Русија је мајка православља“ и „Великая держава“, као и ђаци ОШ „Стари град“, Лазар Раонић и Александар Ковчић. Након културно-уметничког програма Српско-руски клуб је уприличио коктел и послужење за званице и госте.